Ulfts Mannenkoor + Oost Gelders Symfonie Orkest

Het Ulfts Mannenkoor is een groot, regionaal koor, dat zich bezighoudt met pure mannenzang. Het koor heeft grote nationale en internationale bekendheid gekregen door radio- en televisieoptredens en een groot aantal buitenlandse concerten.

Het koor staat onder leiding van een professionele dirigent en wordt muzikaal begeleid door een begenadigd pianist. Straffe repetities zorgen voor een hoog niveau en een hoge waardering voor de concerten.

Het mannenkoor zingt 4-stemmig, met de volgende stemsoorten: 1e tenor, 2e tenor, bariton en bas. Elke stemsoort heeft zijn eigen muzikale lijn tijdens het zingen. Ze zingen allen, strikt gescheiden, hun eigen toonhoogten. Dit kan leiden tot een complexe samenzang waarvoor maanden moet worden gerepeteerd.

Het mannenkoor staat bekend om zijn Russisch/Slavisch en Byzantijns/Religieus repertoire. Vanwege het 60-jarig jubileum van het Ulfts Mannenkoor treden we vanavond op samen met het Oost Gelders Symfonie Orkest. Het concert staat in het teken van Italiaanse sferen. Koor en orkest spelen de mooiste muziek uit opera en operette aangevuld met populaire stukken uit het bestaande repertoire.

Datum: 17 juni a.s.

Plaats: de SSP-hal bij het DRU-complex in Ulft

Aanvang: 20.00 uur

Info: 0314-381306


Bekijk ook deze evenementen

09/06 Muziek & Festival

Reurpop

03/09 Muziek & Festival

Festunique

30/06 Streekcultuur

Hoken in Toldiek

Partners van de Cultuurzomer Achterhoek 2017